Naturlig matglede
Med vill og vakker natur som nærmeste nabo, ligger garden vår Sør-Slettum på Lesjaskog lengst nord i Gudbrandsdalen. Her har hjorten ideelle beiteforhold i frodig gammel beitemark.
Lange tradisjoner
På Sør-Slettum er det lange tradisjoner for gardsdrift. Elise og Vegar Skarphol Amundsen fører tradisjonene videre. De overtok garden etter Elises onkel, og er sjuende generasjon som forvalter dette frodige beitelandskapet.
Tradisjonelle norske husdyr er byttet ut med hjort. Elise har vokst opp med drift av en av Norges eldste hjortefarmer. Og med over 40 års erfaring, er faren hennes, Ola-Magne Skarphol, en pioner innenfor norsk hjorteoppdrett. I Norge er det kun tillatt å drive med oppdrett av hjort som stammer fra den ville norske hjortestammen. Derfor har dyra i flokken vår samme opphav som hjorten i naturen.
Fra beite til bord
Her, på Lesjas første hjortefarm brenner vi for kvalitet og rene produkt. Siden oppstarten i 2019 har vi etablert foredlingsanlegg (2020) og eget slakteri (2023). I tillegg til egen produksjon der vi følger dyra tett fra beite til bord, tilbyr vi leieskjæring og videreforedling av kjøtt. Vi produserer også en rekke ulike produkter og utvikler nye smaksopplevelser som kundene kan få glede av.